Cyklojízdy.cz - pražské cyklojí­zdy

Města cyklojízd: Praha | Brno | Plzeň | Ostrava | Liberec

Obsah:

Ride for your Rights napříč Evropou zavítá i na Moravu

Těsně po plánované červencové pražské cyklojízdě bude Českou republikou, z Vídně přes Brno, Olomouc a Ostravu na Polsko(24.-29.7.), projíždět cyklistická kolona složená z lidí z celé Evropy, ba dokonce i světa. Účastníci mnohonárodnostního projektu Ride for your Rights, který se zrodil v hlavě mladého Rakušana Juliana Walkowiaka, se během dvouapůlměsíční letní cyklopouti z Nového sadu v Srbsku do Petrohradu pokusí upozornit na téma mezinárodní studentské mobility, jejích pozitiv a zároveň komplikací, které stále brání její větší dostupnosti pro širší vrstvy obyvatel Evropy.

Máte-li čas a chuť stát se součástí něčeho velkého, strávit byť jen malou část tohoto léta se zajímavými lidmi na cestě do neznáma, na cestě s jasným poselstvím, které nemá sloužit pouze vám samotným, ale především lepšímu poznání lidí z různých zemí navzájem, připojte se k Julianovi a jeho souputníkům. Třeba vás bude víc, než těch, co běželi s Forrestem Gumpem přes Spojené státy. S kolonou pojede doprovodný vůz, takže není třeba vézt veškerou bagáž. Podpořit myšlenku můžete také tím, že připojíte svůj podpis k elektronickému manifestu za větší podporu studentské mobility.

Julian, jehož projekt je rakouským vítězem ceny Karla Velikého mladých 2011, byl během své nedávné návštěvy Prahy nadšen kampaní Do práce na kole a aktivitami sdružení Auto*Mat. Doufejme, že bude podobně nadšen i z přijetí a podpory na Moravě.


« zpět na titulní stránku

 

Kontaktujte nás na info@cyklojizdy.cz. Cyklojízdy podporují...

 na titulní stránku