Cyklojízdy.cz - pražské cyklojí­zdy

Města cyklojízd: Praha | Brno | Plzeň | Ostrava | Liberec

Obsah:

Velká podzimní cyklojízda se blíží – pomozte nám s její propagací

Letošní Velká podzimní cyklojízda se uskuteční v sobotu 24.září od 13hodin. Už tradičně bude součástí celodenního pouličního festivalu – experimentu Zažít město jinak.

(FOR ENGLISH SCROLL DOWN)

Změnou oproti předchozím letům je skutečnost, že nebude jedna hlavní zóna, ale bude jich takových víc po celé Praze. Tyto zóny už nebudou v plné moci Auto*Matu, ale zaplníte si je vy sami, místní aktivní sdružení, spolky, skupinky přátel, atp. Auto*Mat všemu poskytuje propagační, logistický a asistenční servis. Cílem je podořit lokální iniciativy, které se už nyní snaží o pozitivní proměnu svého okolí.

Sraz Velké podzimní cyklojízdy je naplánován na sobotu 24.9. v 13:00 v Rumunské na Vinohradech. Tam se nachází Vinohradská mezinárodní zóna, která zve všechny účastníky na společný oběd, a rovněž i cyklozóna s prezentací různých druhů městských kol a jejich doplňků. Vyjedeme směrem na Náměstí míru s cílovou destinací Letenská pláň. Poučeni z dubnové zkušenosti – která byla díky 5000 lidí na kolech nad očekávání pozitivní –  vás místo někam dovnitř zavezeme na otevřené prostranství, kam se všichni pohodlně vejdeme ať nás bude třeba sto tisíc. Poprvé po dlouhé době proběhne i v Praze na závěr cyklojízdy zvedání kol en masse.

Celou trasu Velké podzimní cyklojízdy 2011 naleznete zde.

Jak to 24. září v Praze bude vypadat nemůžeme vědět ani my. Záleží na každém z nás, jak moc se zapojí. Pomoct s přípravami celé akce můžete i vy! Máte-li zájem být součástí takovéto celoměstské akce a aktivně ji spoluvytvářet

Přípravné práce na celou akci běží na plné obrátky. Množství lidí, které na kole ve městě potkáváme roste den ode dne. A Praze to nesmírně prospívá. Ono to opravdu půjde i v té stověžaté, tak buďme při tom!

———————

ENGLISH INFO

Saturday Sep24 takes place the 6th edition of the Different City Experience street festival. Organized by Auto*Mat civic association, it’ s a traditional day long meet-the-neighbour street festival connected traditionally with the Big Fall Critical Mass on bikes.
In spring there were over 5000 people on bikes and scooters. Will it be even bigger now?

Most of the zones open already in the morning. The Vinohrady international zone invites for a common lunch after which there starts the Critical Mass bikeride. The meeting is set to Rumunská street at 1pm. We set out in the direction of Náměstí míru to end up after some 15kms on Letná platteau. The end of the bikeride is the traditional bikelifting.

The entire route of the Big Fall Critical Mass 2011 is here.

For more actual info follow the Facebook page of Auto*Mat.

Please  join the Facebook event Zažít město jinak a Velká podzimní cyklojízda 2011, share it and invite your friends. right there and on the Prague Green Map blog  you find the most actual new details.

Video from the last year’s edition:
www.youtube.com/watch?v=7zUUUwqlXV0

And from 2009:
www.youtube.com/watch?v=BVHTDHYZe9E&feature=related

See you on the street!!!


« zpět na titulní stránku

 

Kontaktujte nás na info@cyklojizdy.cz. Cyklojízdy podporují...

 na titulní stránku