Cyklojízdy.cz - pražské cyklojí­zdy

Města cyklojízd: Praha | Brno | Plzeň | Ostrava | Liberec

Obsah:

PRAŽSKÉ CYKLOZVONĚNÍ 2011

S podporou rozvoje (městské) cyklistiky, navíc s velkým důrazem na osvětu dětí, se již tradičně pojí sportovně-zábavná akce Pražské cyklozvonění, jejíž pátý ročník se uskuteční v sobotu 17. září. Akce, jež svými ideály zapadá do Evropského týdne mobility, představí obyvatelům města síť bezpečných cyklotras pro cesty do práce, do školy i na rodinnou vyjížďku a také jim nabídne příjemně strávený den s bohatým doprovodným programem v dojezdovém místě. Tím se pro letošek stávají prostory budoucího A-parku u ledáren v Braníku na Praze 4, přímo na páteřní cyklotrase A2, do nichž kolem 11:00 hod. dovedou cykloprůvodci pelotony z osmi pořádajících pražských městských částí: Prahy 4, 5, 11, 12, 13, Libuše, Řeporyjí a Slivence.


Přesně v poledne si účastníci připomenou loňský rekord a zvoněním všech cyklistických zvonků, které jsou zároveň symbolem Pražského cyklozvonění, slavnostně zahájí setkání příznivců cyklistiky v roce 2011. Po celý den pak budou mít cyklisté možnost využít služeb cyklomechaniků dílny Bajkazyl, změřit své síly v závodě koloběžek, zapojit se do výtvarných dílen, užít si pohádkovou a písničkovou šou divadla Mazec, dát si výborný vegetariánský burger, získat cenné informace a tipy na cyklovýlety podél Zelených stezek Greenways nebo se poradit o bezpečných trasách pro jízdu na kole v Praze ze svého bydliště do zaměstnání, do školy apod., aby se z cyklistiky mohla stát praktická a přirozená aktivita všedního života, nejen nástroj pro trávení volného času. V neposlední řadě zde cyklisté získají i aktuální informace o velké pražské cyklojízdě a festivalu Zažít město jinak, do kterých v tu chvíli bude zbývat již jen jeden týden.

 

Více informací k časům a místům srazu pelotonů jednotlivých MČ, jejich trasám i následnému programu na Praze 4 naleznete na stránkách Pražského cyklozvonění.

 

Pomožte prosím se šířením FB události.

 

P.S. Obliba Pražského cyklozvonění každoročně sílí, což se projevuje rostoucím počtem účastníků i zapojených městských částí. Přejme si, aby jim partnerství a spolupráce na této akci rozvíjená, vydržely i během celého roku při společném budování a propagaci bezpečných cyklotras.


« zpět na titulní stránku

 

Kontaktujte nás na info@cyklojizdy.cz. Cyklojízdy podporují...

 na titulní stránku