Cyklojízdy.cz - pražské cyklojí­zdy

Města cyklojízd: Praha | Brno | Plzeň | Ostrava | Liberec

Obsah:

Velká jarní cyklojízda 2012

Iniciativa Auto*Mat Vás jako každý rok i letos zve na Velkou jarní cyklojízdu. Uskuteční se třetí dubnový čtvrtek, dne 19.4. Sraz je jako každý měsíc tradičně v 18:00 na náměstí Jiřího z Poděbrad před kostelem.

(for ENGLISH info scroll down please)

Cyklojízda, která se koná pod záštitou pražské radní Aleksandry Udženije, projede pomalým tempem centrem Prahy, abychom ji poté okolo osmé večer slavnostně zakončili společným rituálem zvedání kol ve Stromovce. Na základě zkušeností z minulého roku očekáváme při pěkném počasí až 10 000 účastníků. Cyklojízdy rostou úměrně boomu cyklodopravy v Praze, která zaznamenala mezi lety 2010 a 2011 46% nárůst.

Video z loňské jarní cyklojízdy 2011

Fotogalerie z Velké jarní cyklojízdy 2011

Fotogalerie z Velké podzimní cyklojízdy 2011 (v rámci sousedských slavností Zažít město jinak)

Všechny detaily budeme dále upřesňovat a zveřejňovat v tomto článku a ve Facebookové události Velká jarní cyklojízda 2012. Na Prahou na kole.cz najdete praktické informace o tom, jak se dostat na místo srazu, nejlepší pražskou cyklomapu, tipy, triky a návody jak jezdit po městě na kole.

Velká jarní cyklojízda 2012 - trasa

Zveme vás na afterparty

Po cyklojízdě se ve 20 hodin otevřou dveře nedalekého Prager Kabarettu v “kachlíkárně” na Vltavské, kde připravujeme oficiální cyklojízdovou afterparty. Na ní nám zahrají spřátelená kapela Republic of Two  a následně několika akcemi v Bajkazylu prověřený Miki Discjockey. Pro hudební performance budete moci vyrábět elektřinu sami šlapáním na tzv. cyklogenerátorech od Nano Energies. Vstupné je dobrovolné.

Parkování kol pro vás zajistí firma ekolo.cz, která zároveň zve k návštěvě svého showroomu, kde si rovněž budete moci dobít své elektrokolo během afterparty.

Během cyklojízdy a afterparty budeme prezentovat několik letošních novinek, z kterých můžeme vypíchnout například již spuštěnou novou podobu a obsah informačního webu Prahou na kole, či další ročník kampaně Do práce na kole.

Na cyklojízdu v masce

Cyklojízdy tradičně oplývají pestrostí a nápaditostí jejich účastníků. Zkusme tyto pozitivní charakteristiky nyní ještě více zvýraznit. Pokud máte chuť, pojeďte na Velkou jarní cyklojízdu v co možná nejoriginálnějším outfitu, kostýmu či masce. Máte tak další způsob jak obohatit tuto celoměstsky významnou společensko-kulturní akci s velkým vlivem na rozvoje městské cyklistiky v Praze a celé ČR. Pozitivní obraz městské cyklistiky nevytváří kola samotná, ale my, kdo na nich jedeme.

Během Velké jarní cyklojízdy se můžete připojit k první pražské tweedride.

Víte-li, že někdo z vašich známých ještě kolo nemá, ale  na cyklojízdu byste ji/ho chtěli vzít ssebou, půjčovna Okolo nabízí pro cyklojízdu speciální tarif: 50Kč při vypůjčení po 16h až do večera!

 

Podílejte se i Vy na přípravách

Pokud můžete, staňte se spoluorganizátorem Velké jarní cyklojízdy. Pomozte s propagací, přípravou nebo organizací v samotný den cyklojízdy. Můžete se zapojit následujícími činnostmi:

V případě zájmu o nabídnutí svých sil, pište prosím Ivě Pohankové na iva.pohankova@auto-mat.cz.

Spřátelené akce, které by vás rovněž mohly zajímat
  1. Jarní Code:Mode 2012 19.-22.4.  Ideální místo, kam se podívat před cyklojízdou a ve dnech následujících
  2. Bikepunx Session 21.4. Alleycat, závod do vrchu fixed gear/single speed a koncert v dejvické Klubovně
  3. Nigérie mě tankuje, tankuji pro Nigérii – cyklohappening za nápravu ropné katastrofy 25.4. akce Amnesty International v rámci celosvětové kampaně za uznání zodpovědnosti firmy Shell za devastaci Delty Nigeru
  4. Soutěž Do práce na kole (registrace do 30.4., soutěž celý květen) Jezděte s kolegy do práce a vyhrajte hodnotné ceny!
  5. Pražský Majáles 4.5.Cycle-friendly studentský festival
  6. Free Fest Troja 12.5. Spřátelený festival nabízející zdarma hudební top kvalitu u Trojské cyklodálnice
  7. Květnová pražská cyklojízda 17.5. – jako každý měsíc 3. čtvrtek v 18:00 na Jiřího z Poděbrad
  8. Jarní Velomarket 19.5. na náplavce před Bajkazylem
  9. reSITE festival 23.-27.5.
  10. Respect Music Festival 16.-17. 6. – nejlepší tuzemská přehlídka world music se slevou 100Kč pro ty, kdo dorazí na kole

—————————————————————————————————————–

Auto*Mat would like to invite you to The Big Spring Critical Mass Bike Ride which will be held on Thursday April 19. Meeting point is traditionally set up in front of the church in Jiriho z Podebrad, 6pm. In 2011 we were first around 5 000 in spring an then around 8 000 in autumn (see picutures and videos above under the first picture of this article).

The whole ride will be going slowly for one and half hour through the downtown. In the very end of the ride we will celebrate the whole idea of the Critical Mass Bike Ride by its ritual sign – lifting our bicycles up in Stromovka park.

Please, track this website to get recent information about the event, afterparty, interesting news and more stuff that city cyclists may need to know. Or you can join this event on Facebook.

Bring a mask

We would like this ride to be even more colourful and inconstant than last year.Let’s create your own mask and proudly wear it during the ride.

You’re invited for the afterparty
Right after the bikelifting you may start going to the nearby Prager Kabarett at Vltavská metro station, where the official afterparty begins. We’ve got confirmed a concert by our supportive Republic of Two and then 100% partymaking Miki Discjockey.  Entrance fee is voluntary.

If somebody of your friends who you’d like to bring with needs a biek for the day of Critical Mass, Okolo bikerental offers a special tarif: 50Kč from after 4pm till the evening!

Help us promote The Big Spring Critical Mass Bike Ride:

  1. SHARE this event on your profile
  2. INVITE your friends on Facebook and in a real life as well
  3. JOIN our team of volunteers (mail to iva.pohankova@auto-mat.cz)
  4. SPREAD the banners and graphics of the event.

 


« zpět na titulní stránku

 

Kontaktujte nás na info@cyklojizdy.cz. Cyklojízdy podporují...

 na titulní stránku