Cyklojízdy.cz - pražské cyklojí­zdy

Města cyklojízd: Praha | Brno | Plzeň | Ostrava | Liberec

Obsah:

Aktuality k Velké jarní cyklojízdě 2012

Do Velké jarní cyklojízdy 2012 zbývá již jen pár dní a tak bychom vám zde rádi přinesli přehled aktualit a praktické info, které by vám usnadnilo orientaci během cyklojízdového večera. Některé rady mohou znít zbytečně přísně, nicméně stále se bohužel setkáváme s lidmi, kteří svým chováním vrhají stín na kohokoliv jiného, kdo usedne na kolo, a to je škoda.

Sraz:

19.dubna 18:00 nám. Jiřího z Poděbrad

Na místě budou dobrovolníci distribuovat speciální první tištěné vydání cyklonovin Prahou na kole – zdarma.

Všechny účastníky cyklojízdy vyzýváme, aby  – pokud mají chuť – přijeli v maskách, co možná nejoriginálnějších outfitech, či kostýmech. Cyklodres s reklamním potiskem je sice taky kostým, ale rozhodně ne tak originální;)

Velmi spolupracující Policie ČR může negativně reagovat na psy, in-lineisty a “matky na kolečkových bruslích s kočárky”.  Prosím zařiďte se v návaznosti na to dle vašeho nejlepšího vědomí a svědomí.

Víte-li, že někdo z vašich známých ještě kolo nemá, ale na cyklojízdu byste ji/ho chtěli vzít ssebou, půjčovna Okolo nabízí pro cyklojízdu speciální tarif: 50Kč při vypůjčení po 16h až do večera!

Výjezd:

Na pokyn z mikrofonu v 18:15 směrem k televizní věži. Na čele jede koordinátorka cyklojízdy Iva a s ní většina “špuntařů” (viz. Pravidla cyklojízd) připravených hlídat boční příjezdy. Vepředu by měli být zejména rodiče s dětmi, aby mohli plně využít průměrné rychlosti 10-12km/h, kterou čelo cyklojízdy jede a neocitli se hned na chvostu pelotonu popoháněni konstantně zadním vojem.

Nikdo prosím rozhodně nepředjíždějte čelo cyklojízdy a nejezděte podél po chodnících, či při této trase po tramvajovém pásu. Pokud tak někoho uvidíte činit, jako organizátoři vás žádáme, abyste takovému člověku důrazně sdělili, že svým chováním poškozuje výsledný obraz celé cyklojízdy a měl radši zůstat doma.

S ohledem na to, že v době vašeho návratu bude pravděpodobně šero až tma, nezapomeňte na osvětlení. Tzv. “cykloninjové” jedoucí městem v noci bez světel nejsou o nic méně bezohlední k lidem okolo sebe než podobně bez světel jedoucí řidič auta.

Cyklojízda:

V rámci cyklojízdy pojede mj. první pražská Tweed ride, jejíž organizátorka vyzývá, aby jeli její účastníci pokud možno pospolu.

O bezpečnost průjezdu cyklojízdy se spolu s desítkami dobrovolných “špuntařů” stará i Dopravní policie. Průjezd je koordinován s Dopravním podnikem tak, aby pokud možno minimálně zasáhl do provozu MHD. Buďte prosím, pokud to nebude zhola nemožné, “špuntařům” a dalším organizátorům pokud možno nápomocni, nic složitého po vás nikdo jistě nebude chtít. Jakou si společně cyklojízdu uděláme, taková bude.

Velká jarní cyklojízda 2012 - trasa

Potřebujeme “odšpuntovat” přes 120 míst na trase. Zatím je nás na to 35. Ze zkušenosti z minulých jízd ke konci cyklojízdy stejně budou muset pomáhat všichni ochotní, kdo budou zrovna na čele pelotonu . Chcete-li se přidat a posílit “špuntařský” tým, pište na iva.pohanova@auto-mat.cz. Odměnou vám bude pozvánka na speciální debriefingový večírek a dobrý pocit z vykonaného skutku.

Po příjezdu do Stromovky pokračujte dál až na velkou louku u rybníků. Tam proběhne, poté co dojedou i poslední jezdci, slavnostní rituál zvedání kol nad hlavu.

 

Orientační časy:

Jiřího z Poděbrad (18:15) – Milešovská – Ondříčkova – Olšanské náměstí – Prokopova – Husitská – U Bulhara (18:30) – Wilsonova u Muzea (18:40) – Sokolská – Pankrácké náměstí (19:00)- Legerova – Wilsonova – Těšnovský tunel – Štefánikův most (19:30) – Nábřeží kpt.Jaroše – Dukelských drdinů (19:45) – Stromovka (20: 10)

Afterparty:

V Prager Kabarettu na Vltavské, hlavní koncert Republic of Two začíná od 21 hodin. Vstupné dobrovolné, parkování kol, jídlo a pití zajištěno.

Parkování kol pro vás zajistí firma ekolo.cz, která zároveň zve k návštěvě svého showroomu v téže budově, kde si budete moci během afterparty dobít své elektrokolo.

Další:

Těsně před koncem cyklojízdy, u příjezdu do Stromovky budete projíždět “ropnou zónou” – happening Amnesty International v rámci kampaně Shell: Ropa za každou cenu, kterou – jelikož upozorňuje na nešvary spojené rovněž s externalitami přílišného automobilismu – chceme takto podpořit. Nebojte se, nebude se jednat o skutečnou ropu, ani o nic škodlivého. Amnesty International, která i vytvořením svého “ropného týmu” s alegorickými cyklovozy originálním způsobem podporuje Vekou jarní cyklojízdu, bude mít svou zajímavou prezentaci i na afterparty.

Pomozte i jinak s přípravami a organizací cyklojízdy

Víte-li o někom, kdo bude cyklojízdu fotit nebo natáčet a byl by ochoten se s námi o záběry podělit, pište na anna.kotkova@auto-mat.cz. Rádi bychom pak  dokumentaci použili a zveřejnili. Na trase cyklojízdy je několik velmi příhodných míst, odkud by určitě stálo za to mít záběry (průjezd před Muzeem, průjezd přes Nuselský most, kde je klidně možné, že budeme naráz v obou směrech, pohled z Letné na Štefánikův most, zvedání kol nad hlavu ve Stromovce).

Můžete se zapojit i následujícími činnostmi:

V případě zájmu o nabídnutí svých sil, pište prosím Ivě Pohankové na iva.pohankova@auto-mat.cz.

Všechny, kdo se přihlásí přes email a zapojí se aktivně do příprav, následně pozveme na speciální debriefingový večírek.


« zpět na titulní stránku

 

Kontaktujte nás na info@cyklojizdy.cz. Cyklojízdy podporují...

 na titulní stránku