Cyklojízdy.cz - pražské cyklojí­zdy

Města cyklojízd: Praha | Brno | Plzeň | Ostrava | Liberec

Obsah:

Velká jarní cyklojízda: Postindustriální cykloslavnost pokračuje v ulicích Prahy!

Stále ještě jedeme na vlně, která se včera prolila pražskými ulicemi a zaplavila dosud nepoznané prostory žižkovského Náklaďáku. Výjimečná atmosféra, výjimeční lidé, výjimečné zážitky. Po půl roce jsme se zase mohli ve větším množství setkat v ulicích Prahy na kolech. Po půl roce jsme si v klidu a bezpečí mohli vychutnat atmosféru krásných veřejných prostranství Prahy, ze kterých bohužel běžně radši prcháme vyháněni kolonami aut.  Po půl roce jsme opět zvedli naše bicykly nad hlavu v gestu společném pro statisíce příznivců městské cyklistiky a hnutí Critical Mass po celém světě. Možná poprvé jsme společně s úžasem pozorovali nasvícené siluety funkcionalistických výtahových šachet a monstrózní drapáky převážející námořní kontejnery Náklaďákem sem a tam.

A co teď?

Naše cykloježdění od teď pokračuje dnem a nocí v pražských ulicích. Pokud jste doteď váhali, váhat přestaňte a užívejte si pohybu po městě na kole každý den. Na webu www.prahounakole.cz k tomu najdete maximální servis, např. skvělý vyhledávač tras, cyklomapu Prahy či návody jak se bezpečně pohybovat pražskou dopravní džunglí.

S vašimi kolegy  a přáteli se můžete přihlásit do celokvětnové kampaně Do práce na kole a svou cyklodojížďkou-společenskou aktivitou se stát vzorem pro lidi ve svém okolí. Vytvářet soutěžní týmy a registrovat se můžete na www.dopracenakole.net do 30.4.

Nikdo zvrchu, žádný úředník, či politik za nás město nezlepší a naše společné problémy sám nevyřeší. Pokud máte dojem, že by něco mělo fungovat jinak, je třeba se o to společně s co možná nejvíce dalšími lidmi zasazovat. Podpořit městskou cyklistiku v Praze můžete jak sami svým ježděním, tak i zařazením se po bok těch, kdo se jejímu prosazování dlouhodobě věnují.

Za společné uchvacující zážitky z Velké jarní cyklojízdy vděčíme zejména desítkám dobrovolníků Auto*Matu, kteří se buď jako špuntaři nebo jako spoluorganizátoři našeho přivítání na Náklaďáku podíleli na vzniku celého sobotního programu. Neméně důležitou roli setrvale hraje i dlouhodobá podpora ze strany více než 450 hrdinů  – členů Klubu přátel Auto*Mat, mezi kterými můžete být i vy. Hrdin(k)ou z Klubu přátel se můžete stát jednoduše během pár minut na www.nakrmteautomat.cz.

Spoluúčast Prahy 3, která cyklojízdu podpořila grantem na kulturní program, podpora ze strany Radia 1, jehož DJ Gadjo.cz držel po koncertu skvělých Please the Trees dlouho party ve varu, skvělé nasazení osádky smíchovské kavárny Jarda Mayer, která spolu s řadou barmanů z holešovické kavárny Ouky Douky umožnila vznik famozního Auto*Servisu, zorganizování napínavých goldsprintů přáteli z Funbikes, tvorba zóny Hrdinů tvrčím studiem Družina, zapojení se do přípravy a zajištění občerstvení ze strany hrdinky z Klubu přátel Ireny Koutské, restaurací Estrella, Grandevita a Tavern, pomoc divadla Ponec a Pavla Kotlíka s pódiem, světlem a zvukem, kretivita architekta Vojtěcha Rýznera při zpřístupnňování nádražní haly paletovým schodištěm, zapojení DIY dílny z Jagellonské ulice, to vše a mnoho dalšího vedlo ke společnému zážitku par excellence.

Zapojte se ode dneška aktivně do pražského dění s Auto*Matem i vy a budete vědět, že stojíte na správné straně s podporou tisíců dalších. Občanská aktivita má smysl!

Naviděnou v ulicích!


P.S.: Máte-li nějaké fotky či videa z Velké jarní cyklojízdy, posílejte je prosím na anna.strejcova@auto-mat.cz. Díky

Dosud známé fotogalerie:

Auto*Mat

iHNed

Reflex

Praha3.cz

rajče

fb


« zpět na titulní stránku

 

Kontaktujte nás na info@cyklojizdy.cz. Cyklojízdy podporují...

 na titulní stránku