Cyklojízdy.cz - pražské cyklojí­zdy

Města cyklojízd: Praha | Brno | Plzeň | Ostrava | Liberec

Obsah:

Ohlédnutí za květnovou cyklojízdou.

Projeli jsme Prahou. Karlín, Staroměstské náměstí, Žitná nebo Karlovo náměstí. Tam všude jsme ukázali, že jsme tady taky. I když jsme nakonec viděli jen dva „ksvěťácké“ kontejnery, protože náplavka a Václavské náměstí zatím nebyly v provozu, byla to jízda víc než vydařená a doufáme, že jste si jí užili tak, jako my. Závěrečný konzert přímo pod Nuselským mostem byl zajímavým zážitkem.

Zároveň bychom se rádi vyjádřili k obtěžování cyklojízdy policií ČR. Všechny pravidelné cyklojízdy, které se jezdí 3. čtvrtek v měsíci, jsou vždy předem nahlášeny Magistrátu hlavního města a s trasou je vždy předem seznámen odbor dopravy. To, že policie jednala, jako kdyby šlo o neohlášenou akci a považovala průjezd cca 60 lidí ulicemi Prahy za jev hodný eliminace, svědčí minimálně o nešťastné neinformovanosti. O to víc, že se jedná o akci opakovaně bezproblémovou.

Pro nás to ale znamená také poučení pro příště. Zapracujeme na lepší dohodě s magistrátem a povolení k zvláštnímu používání komunikací budeme zřejmě muset mít vždy s sebou i v tištěné podobě, abychom předešli podobným nedorozumněním.

Rádi bychom poděkovali K světu a také všem, kteří se během cyklojízdy podíleli na jejím bezpečném průjezdu. Fotografie z cyklojízdy naleznete zde.

Na viděnou na Visegrádské orientační nebo na pravidelné červnové!


« zpět na titulní stránku

 

Kontaktujte nás na info@cyklojizdy.cz. Cyklojízdy podporují...

 na titulní stránku