Cyklojízdy.cz - pražské cyklojí­zdy

Města cyklojízd: Praha | Brno | Plzeň | Ostrava | Liberec

Obsah:

Cyklojízda na Buďánka

Ve čtvrtek 18.7. zamíříme červencovou cyklojízdu na osadu Buďánka.  Projedeme se tunelem pod vrchem Vítkov směrem na Krejcárek,  sjedeme dolů na Invalidovnu a pak se přes centrum vydáme na Buďánka, kde bude připraveno drobné občerstvení a posezení. Start cyklojízdy v 18:00 na Náměstí Jiřího z Poděbrad.

Dělnická osada Buďánka vznikla již počátkem předminulého století a dnes je svým způsobem unikátem. V Pražských Košířích tak najdete místo s vesnickým charakterem, které je obklopeno zástavbou moderního města. Už v roce 1991 byla prohlášena vesnickou kulturní památkou. Dnes je obydlen jenom jeden z dvaceti domků ve kterých před revolucí scházeli disidenti nebo třeba i zkoušela kapela Plastic People. Minulé dvě dekády se nesly v duchu boje se zájmy developerů, kteří by nejraději toto místo “vytěžili”. Ani dnes však není aktivita iniciativy Zachraňme Buďánka bezpředmětná…

Pravidelná červencová cyklojízda je jedinečnou příležitostí Buďánka poznat. Na ohništi v zahradě si budeme moci opéct, co si přineseme a strávit tak netradiční letní večer na místě plném historie.  Pojeďte s námi!

 


« zpět na titulní stránku

 

Kontaktujte nás na info@cyklojizdy.cz. Cyklojízdy podporují...

 na titulní stránku