Cyklojízdy.cz - pražské cyklojí­zdy

Města cyklojízd: Praha | Brno | Plzeň | Ostrava | Liberec

Obsah:

Tisíce lidí projely společně příjemnými ulicemi. Co s tím dál?

Velká jarní cyklojízda do Stromovky je za námi, užili jsme si ji, máme z ní spoustu jedinečných zážitků, krásné fotky, či dokonce televizní reportáž. Otázka však zní, co dělat dál? Co dělat, aby se lidský potenciál všech nás, kdo jsme ochotni bourat stereotypy lidí, kteří tvrdí, že lidi na kolech v Praze nejsou, nechtějí být a nebudou, a hlavně, že veřejnost nemá do městského rozvoje co mluvit, že nic nelze změnit a současné problémy neexistují, přeměnil co nejefektivněji v dlouhodobé pozitivní změny?

Zde je několik tipů od těch nejjednodušších až po komplexnější:

Rozšiřte následující podněty mezi své známé, kteří  mají zájem na zlepšování Prahy
Pošlete svým známým, kteří někdy jezdí v Praze na kole Cyklistickou etiketu: Jezděme slušně!
Napište email svému starostovi, radnímu pro dopravu, případně ředitelům odborů dopravy a územního rozvoje
Motivujte své kolegy, aby se s Vámi připojili do soutěžní kampaně Do práce na kole
Přidejte se k některé z místních skupin Cyklisté sobě, založte novou tam, kde není, či alespoň zašlete podněty z vašeho okolí na web cyklistesobe.cz
Podpořte přímo Auto*Mat tím, že se přihlásíte jako dobrovolník, či jej začnete pravidelně podporovat připojením se k dnes již více jak 700 členů Klubu přátel Auto*Matu
Podpořte svou energií místní spolky a komunity ve vaší čtvrti, zapojte se do příprav sousedských slavností Zažít město jinak
Podporujte rozvoj politických stran a městské správy, bez vás nikdy nebude podle vašeho gusta

Pokud jste dočetli až sem, je vidět, že máte o Prahu velký zájem, a toho si i my moc vážíme!  Každou z výše popsaných aktivit můžete přispět rozvoji našeho města. Nikdo jiný to za vás neudělá.

V případě zájmu se obraťte na členy Auto*Matu, kteří se Vám pokusí maximálně pomoct. Tento text byl vytvořen v polních podmínkách, prosíme omluvte tedy jeho nedokonalost.

Na viděnou v ulicích!

Vaši Auto*Mati

P.S.:

P.S.:

V případě, že máte z cyklojízdy pěkné fotky, pošlete nám je prosím na mail anna.strejcova@auto-mat.cz, rádi je zařadíme do výběru fotogalerie Auto*Matu. Fotografie shromažďujeme zde.

Pakliže byste chtěli dostávat mailem nepravidelný zpravodaj o pražském dění a pozvánky na zajímavé městotvorné akce, přihlašte se k odběru našeho Auto*žurnálu.

Děkujeme! Nyní usilovně regenerujeme, abychom od pondělí mohli zase naplno pracovat… Kampaně Do práce na kole, Zažít město jinak, Aby Blanka měla smysl, Volební projekt Auto*Matu, Vzdělávání o udržitelné dopravě na školách či Zelená mapa nespí!

 

 


« zpět na titulní stránku

 

Kontaktujte nás na info@cyklojizdy.cz. Cyklojízdy podporují...

 na titulní stránku