Cyklojízdy.cz - pražské cyklojí­zdy

Města cyklojízd: Praha | Brno | Plzeň | Ostrava | Liberec

Obsah:

Lednová “Pupova” cyklojízda 2015

— For english see below.—
15. 1. 2014 | 18:00 | Jiřího z Poděbrad | Facebook událost | Facebook event
Pojďme se společně projet lednovou Prahou a symbolicky vzpomenout na přátele, kteří už se s námi neprojedou.
Tradiční lednová cyklojízda vyráží do pražských ulic. Pojeďte nebo přijďte k pomníku Bike to Heaven i Vy!

Před devíti lety nás dvanáctého ledna opustil zakladatel a tehdejší koordinátor iniciativy Auto*Mat Jan Bouchal, přezdívaný též Pup. Lednovou jízdu tradičně věnujeme jeho vzpomínce.
Po letech snažení se podařilo v roce 2013 vztyčit na křižovatce Kapitána Jaroše umělecky zpracovaný pomník Bike To Heaven od Krištofa Kintery. Po letech těžkých vyjednávání se podařilo i upravit celou dříve nebezpečnou křižovatku, aby byla přívětivější lidem. 
U pomníku tradičně uctíme Honzovu památku minutou ticha, tak jako jsme na něj dříve vzpomínali u provizorního ghostbiku.
Poklidnou cyklojízdu odstartujeme na Nám. Jiřího z Poděbrad, cestou se zastavíme v místě Honzova pracoviště ve Sněmovní ulici odkud naposled vyjel k místu, kde k nehodě došlo.
Následně se i s těmi, kdo dorazí pěšky přesuneme do nedalekého Café Spitfire na Veletržní, kde bude i letos možnost mezi sebou prohodit pár slov a jeden z Pupových nejbližších, fotograf Štěpán Hon nám tam promítne fotky z jeho a Pupovy dávné cesty na kolech na Bajkal.

Přibližný harmonogram:
18:00 – začátek cykojízdy z Jiřího z Poděbrad
18:45 – příjezd do Sněmovní
19:20 – pieta na kpt. Jaroše
20:00 – zakončení v Café Spitfire


On Thursday January 15th 6 pm starts the January Prague Critical Mass ride. As usually we set out from Jiří z Poděbrad square. We’ll commemorate the loss of our biking fellows – especially the one of Honza „Pup“ Bouchal, one of the first among the initiators of Prague urban cycling movement who was hit by a car on the site of today’s Bike to Heaven memorial.
We’ll go to Malá Strana – Sněmovní street and after a while we’ll move to the new memorial at Nábřeží kpt. Jaroše where after couple minutes of hommage to Pup we saddle our bikes for the last stage to warm up and chat in Café Spitfire in Veletržní street. A screening of pictures from 1998 trip of Pup and Štěpán Hon by bikes to Baykal lake included.

aprox. schedule:
18:00 – Depart from Jiřího z Poděbrad
18:45 – Arrival to Sněmovní street
19:20 – Minute of silence at Nábřeží kapitána Jaroše
20:00 – Café Spitfire


« zpět na titulní stránku

 

Kontaktujte nás na info@cyklojizdy.cz. Cyklojízdy podporují...

 na titulní stránku