Cyklojízdy.cz - pražské cyklojí­zdy

Města cyklojízd: Praha | Brno | Plzeň | Ostrava | Liberec

Obsah:

Pupova cyklojízda 2016

17253_0221. 1. 2016 / 18:00 / Jiřího z Poděbrad / Facebook

Už je to 10 let co Honzu Bouchala a.k.a. Pupa smrtelně zranilo auto na třídě kapitána Jaroše, když se Pup v pátek večer 6. 1. 2006 vracel z práce ve Sněmovní ulici.
Na lednové cyklojízdě si připomeneme Pupa jako kamaráda a kolegu, který hrál v Praze klíčovou roli při podpoře cyklistické a pěší dopravy v Praze.
Těm, kdo Pupa neznali, ho připomíná alespoň pomník v místě neštěstí ve formě osvětlení a skulptury „Bike to heaven“ od Kryštofa Kintery, na kterou se složili individuální dárci.
Každý rok je lednová cyklojízda věnovaná vzpomínce na Pupa a i trasa kopíruje poslední cestu Pupa za jeho života s malým pietním aktem ve Sněmovní a u pomníku na tř.kpt.Jaroše. Přijeďte zapálit svíčku a uctít památku na Pupa minutou ticha a tichou cyklojízdou.

Nezapomeneme!

18:00 Start
18:45 Sněmovní
19:20 Pieta na Nábřeží kapitána Jaroše
20:00 café Spitfire

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

It has been 10 years since Honz Bouchal a.k.a. Pup has passed away after crash with a car at Nábřeží kapitána Jaroše. Since then evrey January bikeride is dediacted to his relic. We’ll remember him as a freind and also as one of the main actors in making the Prague better for cyclists and pedestrians.
For those who didn’t get to know him, there is the Bike to Heaven memorial at Nábřeží kapitána Jaroše from Kryštof Kintera. There we’ll hold a minute of silence.
Come, light a candle and dignify Pup by silent bikeride.

We’ll never forget!

18:00 Start
18:45 Sněmovní
19:20 a minute of silence at Nábřeží kapitána Jaroše
20:00 café Spitfire


« zpět na titulní stránku

 

Kontaktujte nás na info@cyklojizdy.cz. Cyklojízdy podporují...

 na titulní stránku