Cyklojízdy.cz - pražské cyklojí­zdy

Města cyklojízd: Praha | Brno | Plzeň | Ostrava | Liberec

Obsah:

Velká jarní cyklojízda 2011

Velká jarní cyklojízda 2011 startuje ve čtvrtek 28. dubna jako tradičně z náměstí Jiřího z Poděbrad. Sraz v 18:00. Náměstí však ožije už od 17:30 díky hudebníkům z Iniciativy BuskerVille.


Vítáni jsou všichni Pražané a Pražanky, stejně jako přespolní milovníci ladného pohybu kolmo ulicemi měst, kteří toho večera osedlají jednu z mnoha pestrých forem velocipedů a koloběžek.

Tradičně jeden dubnový čtvrtek večer, tentokrát však v týdnu posledním, povelikonočním vyjede Velká jarní cyklojízda  na svou poklidnou, jezdcům každého věku, fyzické konstituce či pohlaví uzpůsobenou pouť. Na jízdu za Prahu přívětivější pro lidi na kolech. Cyklojízda projede centrem města a plynulým průjezdem  bez jediného zastavení  přes Nuselský most připomene možnost, kterak rekordně levně a účinně navýšit počet jeho možných uživatelů přeměnou na olbřímí cyklostezku. Rozvážným tempem, převážně po rovince či z kopečka, poputuje dál přes Pankráckou pláň, aby zavedla své účastníky do Podolí, ke stromu života Prahy – k řece Vltavě. Plynulou jízdou k jihu, dovede nás cyklojízda k mostu, kvůli kterému by tam, na rozdíl od nás, Joachime Barrande zcela určitě svou cestu nevážil.  Vyjedeme na něj, přejedeme přes něj a spustíme se ulicí Strakonickou zpátky ku Praze. Tu na nás už však vyčkává  naše destinace cílová, svatostánek kultury, místo k spočinutí, továrna setkávací – MeetFactory.

Tam, kde sesedneme z našich ořů, ovládne nás nálada společenská. V útrobách smíchovského Mýtu budeme moct popustit uzdu zábranám a plně  se oddat kratochvílům které by k nám čas jinak jen stěží zavál. Po občerstvení se   rozličnými pochutinami až k prasknutí, budeme moci vypustit duši na furtošlapu. Můžeme tak vyhrát třeba i duši z kaučuku. Mimo jiného bude možné upsat Auto*Matu duši kolegů svých a duši svou a strávit v kampani Do práce na kole netradiční měsíc s kolem odměnou.

Hlavní Kratochvíli večera pak budou přímo DVA! DVA z Kraje Hradeckého, země bicyklu zaslíbené, kteří za námi snad i kolmo přijedou, aby všem velocipedově nadčasového andělského hudebního zážitku dopřáli.

Ani poté však rej čtvrteční noci nekončí. Stevie Weenie z New Yorku a Hello Siberia z Novosibirsku desky roztočí a kdo zůstane poslední, ten ať zamkne!

Chystá se flotila tandemových kol a lehokol! Prosíme tandemisty a lehokolaře, aby se shromažďovali u cyklosauny a drželi se za ní ;) viz: https://www.cyklojizdy.cz/?p=1091

Pojeďte s námi, pomožte Auto*Matu s organizací, sdílejte FB událost, či dejte prostě vědět dál! Těšíme se na jedinečný společný zážitek!

Aktuální nabídka činností:

  1. špuntování během cyklojízdy
  2. výběr dobrovolného vstupného v MeetFactory
  3. úklid po skončení večera

V případě zájmu o pomoc pište na vit.masare(at)auto-mat.cz

Cyklojezdci

Program:

Během večera bude slavnostně otevřena nová stálá rezidence Bajkazylu, který nabídne účastníkům cyklojízdy seřízení kola zdarma. Budete si rovněž moct zkrášlit kolo v rámci oplétacího workshopu Guerilla knittingu. O hudbu na začátku cyklojízdy a před hlavním koncertem se postarají pouliční hudebníci z iniciativy BuskerVille, jejímž cílem je napravit v současnosti neúměrnou legislativní regulaci pouličního umění v Praze a pomoct tak návratu živého umění do veřejného prostoru města.

Plakát Velké jarní cyklojízdy pro tisk na A3 (PDF)

English summary:

Thursday April 28 is the day of Prague Big Spring Critical  Mass Bike Ride. The entire event starts at 6pm at Jiřího z Poděbrad square in Vinohrady. The ride goes along this way.

The final destination MeetFactory at Smíchov offers from 8pm various activities with the peak at 9pm in form of the concert of DVA – one of currently the most progressive Czech bands. Besides that, you may still register to the Cycle to work May campaign, there would be an open fixed-gear goldsprint contest, DJ Stevie Weenie and Hello Siberia live set after the concert, guerilla knitting on bikeframes workshop, Bajkazyl community bike workshop opening, etc. Refreshment points with local food and bars included.

Take the ride with us, help Auto*Mat to organize it, share the FB event or just simply spread the word! We’re looking forwards to enjoy it together!

Bikeriders


« zpět na titulní stránku

 

Kontaktujte nás na info@cyklojizdy.cz. Cyklojízdy podporují...

 na titulní stránku