Cyklojízdy.cz - pražské cyklojí­zdy

Města cyklojízd: Praha | Brno | Plzeň | Ostrava | Liberec

Obsah:

Velká Podzimní Cyklojízda a Zažít město jinak lákají na Vinohrady

Jistě už jste ten šum zaznamenali. Šum listí usychajícího v podzimním větru a zároveň šum nových a nových neoficiálních zpráv o Velké Podzimní Cyklojízdě 2010, které neustále pronikají na veřejnost. Odteď je vše konečně i oficiální.  V sobotu 25.9. si podruhé za sebou vyzkoušíme, jak by mohlo město – Vinohrady – vypadat, kdyby nebylo jen průjezdnou trasou pro auta, ale sloužilo zejména svým původním funkcím – funkci obytné zóny a obchodní a kulturní křižovatky, zdroje inovací a pokroku pro celý okolní region. Součástí této simulace bude i Velká Podzimní Cyklojízda – největší česká ukázka budoucnosti městské individuální dopravy v 21. století.

Onu sobotu 25. září od 12 do 20 hodin bude v rámci pouličního festivalu Zažít město jinak část Vinohrad mezi Náměstím Míru a I.P.Pavlova městem pro život. V 15 hodin je avizován sraz všech cyklojezdců v Rumunské ulici – srdci festivalové oblasti. Čelo cyklojízdy bude směřovat na západ  – k magistrále a bude tedy na rohu ulic Rumunská a Bělehradská. Oficiální start cyklojízdy je naplánován na 16 hodin, kdy vyrazíme – vedeni 7 strážnými cykloanděly – na trasu. Po několika změnách vynucených shora vypadá magistrátem už definitivně schválená varianta trasy následovně:

Magistrála na jih – Na Strži – V Podzámčí – Branická – Michelská – Magistrála na sever a návrat na Vinohrady.

Tato trasa je posvěcená shora a budeme mít doprovod policie. PČR si v souvislosti s tím z bezpečnostních důvodů výslovně nepřeje přítomnost psů v pelotonu!

Celý peloton pojede konstantní rychlostí 10km/h, není se tedy třeba bát vysoké rychlosti, či náročnosti trasy. S návratem do oblasti Vinohrad se počítá okolo 18h.

Plánují se i následné afterparty v několika pražských klubech. Nejen tyto informace budeme aktualizovat.

Auto*Mat, hlavní organizátor celé akce nyní v době vrcholících příprav uvítá veškerou dobrovolnickou pomoc. Je stále potřeba zaplnit mnoho pozic a vyřídit spoustu práce. Pomoct teď osobně je kromě pomoci finanční jednou z nejlepších možností podpory lidem, kteří pro vás město pro život permanentně vytváří.

Pro cyklojízdu samotnou nyní sháníme zejména “Anděly” – cyklojezdce ochotné jet na čele pelotonu v bílém s připnutými papírovými křídly (která jsou už hotová) a tvořit tak rozpoznatelné čelo. Pro ty zkušenější je tu pak špuntování – ostraha pelotonu při průjezdu křižovatkami.

Při zájmu o jednu z těchto aktivit, či pro další info nás kontaktujte na vitek.masare(zavinac)auto-mat.cz.

Chtěli bychom vás požádat i o pomoc s propagací akce. Plakáty a samolepky k Velké Podzimní Cyklojízdě  a Zažít město jinak 2010 jsou k dispozici na těchto místech:

Prosíme o šíření a další propagaci a těšíme se na viděnou v tak trochu jiném městě!

Cyklojezdci a součástky Auto*Matu

English summary:

We’d like to invite you for the Big Autumn Prague Critical Mass Ride that takes place on Saturday, Sep 25th, at 3pm. This CM ride starts from Rumunská street in Vinohrady district – from the area of Zažít město jinak (Different city experience) 2010 street festival.

The CM ride itinerary: Rumunská – magistrála southwards – Na Strži – Michelská – magistrála back to Vinohrady

We arrive after 6pm back to the streetfestival area between Náměstí Míru and I.P.Pavlova. Later in the evening there are organised several associated after parties.

See you on Thursday

Bikeriders & parts of Auto*Mat


« zpět na titulní stránku

 

Kontaktujte nás na info@cyklojizdy.cz. Cyklojízdy podporují...

 na titulní stránku