Cyklojízdy.cz - pražské cyklojí­zdy

Města cyklojízd: Praha | Brno | Plzeň | Ostrava | Liberec

Obsah:

Jízdy pro radost: Berlín a Paříž

Čtvrt milionu cyklistů na velké cyklojízdě jednou za rok nebo tisíce bruslařů každý týden v ulicích města? V Berlíně a Paříži nic neobvyklého…
.

Berlín

Velká hvězdicová jízda

účast: 250 000 účastníků, 1x ročně, 17 začátků na předměstích – proudy cyklistů se postupně spojují z menších ulic po městských třídách i dálnicích až k zakončení ve středu města. Odkazy:

* oficiální stránky Sternfahrt 2007(v německém jazyce)

* podrobná fotodokumentace jízdy ze 3. června 2007 s českými komentáři, plánkem jízdy a s porovnáním cyklojízd Berlína a Prahy

* sestřih videodokumentace (cca 11 min) z průběhu celé jízdy, rozdělený na 2 části:

1.část videa – jízda městskými třídami, spojování proudů cyklistů

2.část videa – jízda po dálnici, příjezd po hlavní ose do centra Berlína

.

Paříž

Bruslařské jízdy startují každý pátek ve 22 hodin u nádraží a výškové budovy na Montparnasse. Účastní se jich zpravidla stovky až tisíce bruslařů a během tří hodin najezdí po pařížských bulvárech až 30 km. Trasa je každý týden jiná a je vždy s předstihem zveřejněna na internetu. Bezpečnost spolu s organizátory zajišťují policisté na motorkách i na bruslích.
Podrobné informací naleznete přímo na oficiálním webu www.pari-roller.com

Cyklojízdy startují taktéž každý pátek ve 22 hodin před pařížskou radnicí (a každou třetí neděli v měsíci též v 10:30). Účastní se jich zpravidla desítky až stovky cyklistů, oproti bruslařům jsou trasa i tempo mírnější. Cyklisté a bruslaři se občas na křížení bulvárů potkají – jedni pak musejí chvíli čekat, aby se oba pelotony vzájemně nepromíchali.
Podrobné informací naleznete přímo na oficiálním webu www.parisrandovelo.com


« zpět na titulní stránku

 

Kontaktujte nás na info@cyklojizdy.cz. Cyklojízdy podporují...

 na titulní stránku