Cyklojízdy.cz - pražské cyklojí­zdy

Města cyklojízd: Praha | Brno | Plzeň | Ostrava | Liberec

Obsah:

Velká jarní cyklojízda 2014

Sobota 26. 4. 2014 v 15:00 na Náměstí Jiřího z Poděbrad.

Datum: sobota 26. 4. 2014 v 15.00

Start: Náměstí Jiřího z Poděbrad před kostelem

Destinace: Stromovka

Afterparty: Tiskárna na vzduchu na kraji Stromovky. Vystoupí kapela Hm… (mimořádně pouze ve dvou) a po ní DJ Radia 1 Zdeněk Lichnovský.

(for English scroll down)

Blíží se nám Velká jarní cyklojízda 2014, tak je čas na prvních pár informací!

Propagujte FB událost: Zvěte, šiřte, sdílejte.

Plakát Velké jarní cyklojízdy 2014.

 

Zamýšlená trasa. 

Cyklojízda není jen kulturním zážitkem…

Vemte na cyklojízdu kazeťák a pusťte si na cestu svou oblíbenou hudbu. Máte-li ve sklepě originální kolo, které přes rok šetříte, cyklojízda je ideální chvíle na to, ukázat se s ním na veřejnosti. Přijeďte v převlecích, s nezvyklými módními doplňky, nebo jen nasaďte nezvykle široký úsměv a pojeďte se potkat se spolupražany, kteří některé věci cítí stejně jako vy. Kreativita a originalita se víc než cení, meze jsou dány jen pravidly slušného chování a pravidly cyklojízd.

Je ale také třeba si uvědomit, že cyklojízda není jen nevšední projížďkou pro celou rodinu. Kromě zajímavé společenské události jde zejména o oslavu svobodného pohybu po městě a o občanský protest proti tomu, jak nedostatečná pozornost je věnována poptávce po veřejném prostoru, který by takový pohyb umožňoval.

Přípravy cyklojízdy jsou v plném proudu. Sledujte proto tento článek, cyklojizdy.cz nebo facebook událost. Budeme je průběžně doplňovat informacemi.

Dojeďte na sraz cyklojízdy pohodlně. Nejlepší způsob jak naplánovat cestu na místo srazu Velké jarní cyklojízdy, je použít aktualizovaný vyhledávač pražských cyklistických tras na informačním portálu Prahou na kole. (Nezapomeňte, že na cestu domů z cyklojízdy budete potřebovat světla.)

Kdo se chce zúčastnit a nesežene si do té doby kolo sám, půjčte si kolo z veřejného systému reKola, obraťte se na spřátelenou půjčovnu OKOLO v Revoluční ulici, či Bajkazyl na náplavce. Kol mají všichni omezené množství, kdo dřív rezervuje, ten dřív jede… Své povozy si můžete také nechat prověřit, případně pořídit nové na řadě doporučených míst.

Podílejte se i Vy na přípravách

V případě zájmu o nabídnutí svých sil, pište prosím Ivě Pohankové na iva.pohankova@auto-mat.cz.

Pokud můžete, staňte se spoluorganizátorem Velké jarní cyklojízdy. Přiložte ruku a myšlenku k dílu a pomozte s propagací, přípravou nebo organizací v samotný den cyklojízdy. Můžete se zapojit následujícími činnostmi:

ZVĚTE své přátele a známé, ať je nás co nejvíc.

ŠIŘTE propagační tiskoviny, bannery a grafické materiály zvoucí na Velkou jarní cyklojízdu (ke stažení zde  a k vyzvednutí po domluvě přes iva.pohankova@auto-mat.cz)

ZVEŘEJNĚTE facebookovou událost Velká jarní cyklojízda 2014 na svém profilu a zvěte do ní přímo přes chat známé, kteří jsou zrovna online.

PŘIPOJTE SE k Ivě Pohankové a Vítkovi Masare (Auto*Mat), Filipu Ježkovi (reKOLA), Michalu Dubovi (Cycle4Change) a desítkám dalších špuntařů a zároveň distributorů speciálních bezplatných cyklonovin; pro naši bezpečnost je třeba pokrýt řadu křížení s bočními ulicemi, tramvajovou tratí a přechody. Potřebujeme zhruba 70 lidí,  kteří by se ideálně na špuntování měli podílet, zde najdete aktualizovaný seznam potřebných dobrovolnických prací.

POSILTE osádku Auto*Matu na afterparty a pomožte na infostánku, s přípravami nebo s úklidem

STAŇTE SE ČLENEM/ČLENKOU Klubu přátel Auto*Matu a podílejte se drobnými finančními příspěvky (od 150Kč měsíčně) na udržování a zvyšování akceschopnosti a nezávislosti Auto*Matu. Členi Klubu přátel zajišťují již 1/3 rozpočtu organizace. I tak je velká část práce členů Auto*Matu za účelem zlepšování kvality života nás všech v Praze bezplatná.

Hurá do města!

Děkujeme: všem dobrovolníkům, Tiskárně na vzduchu, Hm…, Radiu 1, grafikům: Michal Veltruský a Matyáš Fára, Merge StudiuCitybikes, MMD, Prager Cider, Cyklospecialitám, The Prague Concert Co. s.r.o., Krust, Unětickému pivovaru, Hlavnímu městu Praha.

=====================================================================================

Big Spring Critical Mass Bike Ride.

Saturday, April 26th, 3 pm at Náměstí Jiřího z Poděbrad.

Bikeride route.

Cultural experience!

After 3 pm we’ll slowly set out for a journey through Prague (around 14 km). If you have some interesting bike or if you want to pass through the city on bike with some unusual costume, this is the best time to do it. The speed of the critical mass is as slow as possible to not to fall off the bike. Anybody can show his/her creativity this way.

Big Spring Critical Mass 2012

Big Spring Critical Mass 2011

The final destination of our ride is the Stormovka park with an afterparty planned in the Tiskárna na vzduchu place. We invite you to have a snack / a drink, to dance or to just chillout among other fellow cyclists.

Help us promote The Big Spring Critical Mass Bike Ride:

 

INVITE your friends.

SPREAD the banners, posters and otehr printed materials of the event. (under construction)

PUBLISH the FB event of the ride on your facebook profile and invite your currently online friends through the chat window

JOIN Iva Pohanková and Vítek Masare (Auto*Mat), Filip Ježek (reKOLA), Michal Dub (Cycle4Change) and all the other volunteers who take part in the preparation of the ride. Needed: “corkers”, poster and invitation cards distributors, infopaper camelots, etc.   (if interested, mail to iva.pohankova@auto-mat.cz)

Let’s ride down our streets!


« zpět na titulní stránku

 

Kontaktujte nás na info@cyklojizdy.cz. Cyklojízdy podporují...

 na titulní stránku