Cyklojízdy.cz - pražské cyklojí­zdy

Města cyklojízd: Praha | Brno | Plzeň | Ostrava | Liberec

Obsah:

Opravdu velká jarní cyklojízda projela Prahou. A co teď?

A je to! Největší jarní městská cykloslavnost je za námi!  Díky vám, dešti a vaší obrovské účasti a energii, s kterou jste se na cyklojízdu připravili to byl nezapomenutelný zážitek.

Byli bychom rádi, kdyby se nám společně podařilo uplynulý večer pořádně zdokumentovat, abychom si jej mohli připomínat i později. Posílejte nám prosím svoje fotky a odkazy na videa na jan.krcmar(at)auto-mat.cz. Následně je nahrajeme na naši Auto*Matí fotogalerii. Pokud máte chuť nahrajte je i na FB Auto*Matu.

Od podzimu  jsme zlepšili zase celou řadu věcí týkajících se  organizační stránky.  Některé další se nám bohužel ani přes obrovské nasazení desítek lidí (opět) nepovedly. Omluvte prosím zejména nedostatečný zvuk a problémy kolem hudby na afterparty. Do poslední chvíle všechno klapalo a vše mělo vypadat úplně jinak. Řada lidí do této cyklojízdy vložila obrovské množství energie a bylo nám samotným líto, že to má daleko od perfekce. Příště snad budeme zase o trochu víc připraveni. Máte-li prosím nějaké další podněty mimo výše zmíněný zvuk/afterparty, posílejte je na info@cyklojizdy.cz. Budeme rádi i za povzbudivé zprávy:)

Zvláštní dík si zaslouží zhruba sedmdesát špuntařů a špuntařek, pouštěči tramvají a pouštěči chodců na přechodech. Byli jste skvělí!

Dle odhadů nás dnes bylo opět úžasných pět až šest tisíc! Do těch úplně největších Critical Mass máme ještě daleko, například v Budapešti pojede v sobotu až 30 000 lidí, velké pražské cyklojízdy se i přesto řadí mezi jedny z největších v Evropě. Z toho je jasně vidět že Pražané jezdí na kole čím dál tím víc. Den po dni přibývají další, kteří to na kole zkouší a už je to nepustí.

Jsme za tento trend rádi a podporujeme ho všemi prostředky:

Pražské ulice dnes nejsou k lidem na kolech tak přívětivé jak by být mohly. Než bude Praha skutečně příjemným městem pro život a městem přívětivým ke všem lidem na kolech, ale i pěším a cestujícím v MHD, čeká nás ještě mnoho práce.

Pojeďte v tom s námi

Máte-li pocit, že tato práce má smysl, neváhejte a

STAŇTE SE ČLENEM/ČLENKOU Klubu přátel Auto*Matu a podílejte se zásadně drobnými finančními příspěvky (od 100 Kč měsíčně) na udržování a zvyšování akceschopnosti a nezávislosti Auto*Matu. Příspěvky od Klubu přátel zajišťují již 1/3 rozpočtu organizace. I tak je valná většina práce členů Auto*Matu neplacená.

ROZŠIŘTE ŘADY NAŠICH DOBROVOLNÍKŮ a podílejte se přímo na práci Auto*Matu, na organizaci akcí, happeningů, či na průběžné logistice  organizace.  Máte-li zájem, napište Ivě Pohankové (vůdkyni dnešní cyklojízdy), která se o vás dále postará (iva.pohankova@auto-mat.cz) .

Spřátelené akce, které by vás rovněž mohly zajímat
    1. Jarní Code:Mode 2012 19.-22.4. Ideální místo, kam se podívat před cyklojízdou a ve dnech následujících
    2. Bikepunx Session 21.4. Alleycat, závod do vrchu fixed gear/single speed a koncert v dejvické Klubovně
    3. Nigérie mě tankuje, tankuji pro Nigérii 25.4. – cyklohappening Amnesty International za nápravu ropné katastrofy v Deltě Nigeru v rámci celosvětové kampaně “Za každou cenu”
    4. Soutěž Do práce na kole (registrace do 30.4., soutěž celý květen) Jezděte s kolegy do práce a vyhrajte hodnotné ceny!
    5. Pražský Majáles 4.5.Cycle-friendly studentský festival
    6. Free Fest Troja 12.5. Spřátelený festival nabízející zdarma hudební top kvalitu u Trojské cyklodálnice
    7. Květnová pražská cyklojízda 17.5. – jako každý měsíc 3. čtvrtek v 18:00 na Jiřího z Poděbrad tentokrát ve spolupráci s následným reSITE festivalem
    8. Jarní Velomarket 19.5. na náplavce před Bajkazylem
    9. reSITE festival 23.-27.5.
    10. Respect Music Festival 16.-17. 6. – nejlepší tuzemská přehlídka world music se slevou 100Kč pro ty, kdo dorazí na kole


« zpět na titulní stránku

 

Kontaktujte nás na info@cyklojizdy.cz. Cyklojízdy podporují...

 na titulní stránku