Cyklojízdy.cz - pražské cyklojí­zdy

Města cyklojízd: Praha | Brno | Plzeň | Ostrava | Liberec

Obsah:

Velká podzimní cyklojízda 2012 se blíží

Mezinárodní den bez aut 22. září. Velké cyklojízdy a dočasné či nově trvalé pěší zóny po celém světe, i v Praze.

Tradičně ve spojení s festivalem pouličních sousedských slavností Zažít město jinak, i letos se v sobotu 22. září v Praze koná Velká podzimní cyklojízda. Dovolte nám vás na ni jménem organizátorů z iniciativy Auto*Mat srdečně pozvat, a to konkrétně na spodní část Václavského náměstí, kam je naplánován sraz po 10:00 dopoledne.

(for English info scroll down)

Po deseti kilometrech pohodové jízdy centrem Prahy a po zhruba hodině a půl na cestě se celá cyklojízda vrátí na pěší zónu Václavské náměstí, kde bude zakončena slavnostním společným zvedáním kol nad hlavu.

Na základě zkušeností z minulých let očekáváme při pěkném počasí až 10 000 účastníků. Cyklojízdy rostou úměrně boomu cyklodopravy v Praze, která zaznamenala mezi lety 2010 a 2011 46% nárůst.

Všechny účastnice a účastníky cyklojízdy poté zveme k účasti na odpolední cyklobojovce po některých z více než 20 zón pouličních slavností Zažít město jinak po celé Praze.V cyklozóně na Václavském náměstí bude celý den možnost dozvědět se na stánku Auto*Matu, co se chystá na ostatních místech Prahy nebo využít času k vyzkoušení speciálních městských kol od přítomných cyklopartnerů Auto*Matu. Přidejte se prosím k FB události Velká podzimní cyklojízda 2012, sdílejte ji a zvěte přátele. Trasu si můžete prohlédnout tady.

Info o celém festivalu naleznete na www.zazitmestojinak.cz a FB profilu Zažít město jinak.

Cykloůjčovna OKOLO v Revoluční nabízí prvním 60 lidem, kteří provedeou rezervaci přes mail, zapůjčení kola na 22.září za pouhých 100Kč.

Přidejte se k organizátorům

Můžete-li nabídnout vaši dobrovolnou pomoc s přípravami a provedením všech akcí, budeme moc rádi. V případě zájmu o dobrovolné zapojení pište na iva.pohankova@auto-mat.cz. Ti, kdo se zapojí do příprav a zařadí se včas na seznam dobrovolníků, budou zajímavě odměněni. Poptávané aktivity (budeme aktualizovat):

  • Rozvoz plakátů (zajištěno, moc děkujeme!)
  • Špuntování a pomoc s organizací během cyklojízdy (potřebujeme dopředu minimálně 70 lidí, máme 40;).
  • Pomoc s přípravou v zónách, především Bořivojova.
  • Obsluha infostánku Auto*Matuv zónách Žižkov, Václavák, Vinohrady.
  • Rozvoz a distribuce cyklojízdových novin s informacemi o Zažít město jinak po skončení cyklojízdy
  • Jízda s cyklosoundsystémem (zajištěno, děkujeme!)

Ve středu 5. září proběhlo  neformální infosetkání organizátorů s aktuálně přihlášenými dobrovolníky. Hlaste se však dál.

Jsou-li vám naše převážně dobrovolně vykonávané aktivity milé, podpořte je finančně členstvím v Klubu přátel Auto*Matu. Množství času a peněz, které na ně vynaložíme je značné. Příspěvky členů Klubu přátel tvoří již okolo 30% rozpočtu Auto*Matu. Za vaši podporu a tím umožněnou nezávislost moc děkujeme a vážíme si jí! 

 

[autorizovany-iframe]

Big fall Critical Mass ride 

You`re all kindly welcome to take part at the big fall Critical Mass ride 2012 that starts on International Carfree Day Sat Sep 22 from Václavské náměstí pedestrian zone. The meeting is set to 10am with bikelifting expected by noon. Ride itinerary is described here. After the Critical Mass ride is over you`re invited to join the orientation game visiting several of more than 20 local activity zones around Prague – experimental street festival Zažít město jinak (Different City Experience).

Join the FB event Velká podzimní cyklojízda 2012, share it and welcome your friends.

Info about the whole festival on www.zazitmestojinak.cz and FB profile Zažít město jinak.

OKOLO bike rental in Revoluční street offers 60 bikes for rent for only 100 CZK on Sep 22nd. Reservation recommended.

Join the crew

If you were interested in taking part at least symbolically in the set up of the event, please help us with posters distribution or with “corking” of the ride as such. those intersted please write to iva.pohankova@auto-mat.cz

[autorizovany-iframe]


« zpět na titulní stránku

 

Kontaktujte nás na info@cyklojizdy.cz. Cyklojízdy podporují...

 na titulní stránku